Impiana Residence

Community Forum of Impiana Residence @ Putra Nilai
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
cakkuncak96



Posts : 15
Join date : 2010-01-12
Age : 42
Location : 96 Impiana Residence

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Fri Jan 15, 2010 3:46 pm

cikgurizal wrote:
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Tu la keje dia. asyik nak serkap jarang aku je. kalau ada apa2, nama aku jgk yg naik. hang jgn buat lagu tu. tak baik. patutnya hang ni kena denda. dah 2 kali tak dtg. Wahai Kwn2 semua. Denda apa yg patut kita kenakan kat tok ketua kita ni?

suruh dia lari satu taman IR bawa sepanduk "saya tak kencing malam lagi" afro bom
Back to top Go down
View user profile
minami_102



Posts : 45
Join date : 2010-01-11
Age : 43
Location : 102 Jalan Impiana,

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Fri Jan 15, 2010 5:57 pm

cakkuncak96 wrote:
cikgurizal wrote:
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Tu la keje dia. asyik nak serkap jarang aku je. kalau ada apa2, nama aku jgk yg naik. hang jgn buat lagu tu. tak baik. patutnya hang ni kena denda. dah 2 kali tak dtg. Wahai Kwn2 semua. Denda apa yg patut kita kenakan kat tok ketua kita ni?

suruh dia lari satu taman IR bawa sepanduk "saya tak kencing malam lagi" afro bom

aku dah tak mo main badminton laaa.., aku nak main GOLF sekarang ni. boleh usya aweks caddy.., hahaha
Back to top Go down
View user profile
minami_102



Posts : 45
Join date : 2010-01-11
Age : 43
Location : 102 Jalan Impiana,

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Fri Jan 15, 2010 5:58 pm

cikgurizal wrote:
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Tu la keje dia. asyik nak serkap jarang aku je. kalau ada apa2, nama aku jgk yg naik. hang jgn buat lagu tu. tak baik. patutnya hang ni kena denda. dah 2 kali tak dtg. Wahai Kwn2 semua. Denda apa yg patut kita kenakan kat tok ketua kita ni?

aku akan gunakan iron 7 masa tee off.., hahaha reket2 tak main dah.
Back to top Go down
View user profile
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Fri Jan 15, 2010 8:21 pm

awek caddy pon gelak asyik bolos je...

x elok main GOLF coz ia adalah game utk Golongan Org Lemah Fikiran confused heh heh...jgn mare
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
minami_102



Posts : 45
Join date : 2010-01-11
Age : 43
Location : 102 Jalan Impiana,

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Jan 18, 2010 2:07 pm

thegame_12 wrote:
awek caddy pon gelak asyik bolos je...

x elok main GOLF coz ia adalah game utk Golongan Org Lemah Fikiran confused heh heh...jgn mare

set golf.., kasut.., dah ready.., main golf ni.., tggu pak tam petik turun main golf kat bali handara kosaido.
Back to top Go down
View user profile
cikgurizal



Posts : 23
Join date : 2010-01-12
Age : 37
Location : 127

PostSubject: Golf la plak...   Tue Jan 19, 2010 9:21 am

Ko main la golf selalu. buncit perut ko nanti.... afro afro afro
Back to top Go down
View user profile
minami_102



Posts : 45
Join date : 2010-01-11
Age : 43
Location : 102 Jalan Impiana,

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Jan 19, 2010 10:25 am

cikgurizal wrote:
Ko main la golf selalu. buncit perut ko nanti.... afro afro afro

kau tak main golf pun perut dah buncit..,
Back to top Go down
View user profile
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: apa khabar?   Wed Jan 20, 2010 9:22 am

assalamualaikum kawan-kawan...
nama saya Rahmat. rumah saya no. 76, tapi saya belum sempat nak pindah lagi.
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 20, 2010 9:28 am

waalaikummussalam Rahmat! welkam welkam...
saya Nazri...no 81.
nampak gaya macam i sorang saja yang aktive pagi ni...yang lain masih tido!
tanya soklan bidak sekolah sikit boleh?hehe
asal orang mana? sekarang tinggal mana? keje mana? bila nak masuk?
Back to top Go down
View user profile
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 20, 2010 10:22 am

Tak sangka Nazri you dah online awal pagi, saya baru nak masuk tidor. Salam perkenalan! Saya asal dari perak, kerja makan gaji dgn sykt swasta, dan sekarang bertugas di luar negara. Tak sempat lagi nak tengok rumah. Nasib baik dapat jumpa kawan2 jiran dlm portal ni.
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
cikgurizal



Posts : 23
Join date : 2010-01-12
Age : 37
Location : 127

PostSubject: salam perkenalan...   Wed Jan 20, 2010 12:19 pm

Salam Rahmat... Saya cikgu rizal. saya dok rmh no 127. perak tang mana? saya pun perak jgk tp dkt je, tanjung malim. sekarang u ada di mana? bila nak balik malaysia & pindah ke impiana residence ni?
Back to top Go down
View user profile
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 20, 2010 1:19 pm

no 76 jalan 2 tuh...bule geng dgn nazri lempoyang...
ok nanti dah blk msia bule join main badminton dgn futsal...jamming pon br nak start ketuk dram...golf ada org br nak usha caddy...
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 20, 2010 1:21 pm

lupa nak pesan ke en rahmat...kalu umah lom wat renovation, baik tanyer2 jiran yg mana dah buat...coz ada di antara kita kena cong...so b carefull
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 20, 2010 6:09 pm

Thanks kekawan...
Cikgu Rizal: Saya asal dari Seri Manjung (antara Setiawan dgn Lumut), tapi mak saya asal dari Sungkai, dekat tu dengan Tanjung Malim.
Isteri nama Lina, dan saya ada 3 orang anak (Farrah-8 thn, Sofea-6 thn & Insyirah-3 thn).
Buat masa ini saya dengan keluarga tinggal di Ireland, transfer kerja sejak tahun 2008, takde peluang lagi nak balik Malaysia.
thegame: Thanks... buat sementara ini, keluarga saya yg lihat rumah tu. InsyaAllah nanti ada peluang, boleh join korang punya aktiviti.

Rahmat
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Thu Jan 21, 2010 12:03 am

my cousin br g ireland lps raya lepas..wife dia further study, dia buat MBA (Menjaga Bini & Anak)..tp ceruk mane x tau le..kena fb tanyer dia...

ok le kalu ada org tlg jaga umah..kalu umah tu kosong bole pass kat kitorg, nanti leh wat surau sementara, pusat xtvt dsb...heh heh..

nanti leh bg emel x coz kitorg akan edar borang pndaftaran penduduk somewhere around this feb/ mac..so bole en rahmat isi & send...bole update teros dlm database penduduk... flower
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Thu Jan 21, 2010 12:51 am

siapa nama your cousin tu? Anwar ke? (Wife dia lecture UPSI sambung PhD kat Limerick Univ)
kenal jugak beberapa family students yg datang sambung PhD..

buat masa ni family saya dgn wife yg kerap datang tidor kat rumah tu, nanti email kan pd saya borang pendaftaran penduduk.
email: RahmatWahab@gmail.com

Setakat ni rumah semua Ok kan, ada tak apa2 masalah yg kena bagitahu pada BBN?

Thanks.
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Thu Jan 21, 2010 10:11 am

S&P peruntukan 18 months utk kita log in komplen.
Diorang ada 30 hari untuk entertain (repair)
Lepas 30 hari, kita boleh dapat qoutation dari contractor kita....pass kat BBN.
Tak buat jugak dalam 14 hari kita boleh proceed dan BBN should take the cost.

So gunakan 18 bulan itu dengan sepenuhnya....komplen jangan tak komplen...hehe lol!
Back to top Go down
View user profile
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Thu Jan 21, 2010 1:19 pm

cousin nama nik azmil dari kota bharu...wife lecturer further phd dr Universiti Kelantan rasanya...nanti sy fb...

ingat 1 kapal g saner...borang tu dijangka agih seawal feb...so nanti kita hantar kat mailbox kat umah dgn emel skali...
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
cakkuncak96



Posts : 15
Join date : 2010-01-12
Age : 42
Location : 96 Impiana Residence

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Thu Jan 21, 2010 3:42 pm

thegame_12 wrote:
cousin nama nik azmil dari kota bharu...wife lecturer further phd dr Universiti Kelantan rasanya...nanti sy fb...

ingat 1 kapal g saner...borang tu dijangka agih seawal feb...so nanti kita hantar kat mailbox kat umah dgn emel skali...

shahril letter head yang aku send kat email dapat tak...
Back to top Go down
View user profile
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Fri Jan 22, 2010 2:26 pm

dah dapat..ada silap sket..tp aku rasa aku leh fixed kan
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Sat Jan 23, 2010 6:36 am

Assalamualaikum..

Saya dah discuss dengan wife, boleh juga rumah kami tu dijadikan surau sementara utk penduduk IR, dan pusat aktiviti ilmiah mcm kuliah agama ker, kelas mengaji atau fardu ain untuk kanak2/dewasa. Dapat juga rumah saya tu dimanfaatkan oleh community IR.

Buat masa ini, rumah saya tu tak lengkap lagi dengan lampu. nanti saya bagitahu family utk settlekan.
kalau community IR setuju, nanti saya minta family saya jumpa dengan tok ketua atau wakil community untuk bagi kunci rumah.


Rahmat
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Sat Jan 23, 2010 11:13 am

sounds good...alhamdulillah...

tp sblm apa2 (psg lampu dsb) better settle down dulu dgn tok ketua & AJK taman mostly pasal Terms & Condition..
ekceli kitorg ada spot umah lain tp eh rahmat dah booking dulu..rasa jeles lak shbat mcm en rahmat ni dpt bonus bganda dr Allah...heh heh.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
FAZLI123



Posts : 12
Join date : 2010-01-12
Age : 35
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Sat Jan 23, 2010 1:01 pm

Salam..En Rahmat, terima kasih kerana memberi kami jiran2 di IR ini menggunakan rumah saudara sebagai tempai beribadat..semoga Allah membalas segala kebaikan En.Rahmat sekeluarga.

FAZLI 123
Bendahari
Persatuan Penduduk IR
Back to top Go down
View user profile
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Sun Jan 24, 2010 8:48 pm

Takde masalah pun kalau dapat manfaatkan rumah tu pd warga IR, lebih baik drpd dibiarkan kosong. Cuma nak minta tolong community AJK jaga dan bagitahu kalau ada apa2 masalah. Kami jauh tak dapat nak tengok, family pun tak selalu dpt datang. Nanti bincangkan perkara ni dlm mesyuarat ajk. Saya dgn family insyaAllah takde masalah nak jadikan rumah tu surau.

Rahmat
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Jan 25, 2010 8:33 am

Alhamdulillah!!! ada juga warga kat IR yang macam En Rahmat...semoga dimurahkan rezeki dan diberi rahmat oleh Allah pada sedara. Kalau boleh en Rahmat kasi contact number wakil en Rahmat untuk kami berbincang. boleh?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Today at 8:17 am

Back to top Go down
 
Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» skipping stitches, breaking thread
» Breaking Bad season 5
» Breaking Amish
» Breaking NEWS : BE-Intehaan!!!
» Jodha Akbar: Breaking News!!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Impiana Residence  :: Administration-
Jump to: