Impiana Residence

Community Forum of Impiana Residence @ Putra Nilai
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Jan 25, 2010 1:09 pm

better bila ahli family en rahmat sudah bersedia baru call pengerusi & naib pengerusi...pasal jaga rumah insya Allah kami boleh jaga dgn sebaiknya...
cuma spt yg saya maklum dlm forum sblm ni dia nyer T & C pihak en rahmat kena perhalusi...bole bg estimate braper lama en rahamt berada di luar negara?

kita nyer wakil umah no 102 & 81.
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Jan 25, 2010 3:56 pm

family saya dari perak akan datang weekend ni utk tengokkan rumah, nanti saya bagitahu kakak dan kalau boleh dia terus bagi kunci spare pd pengerusi. saya plan nak pasangkan langsir, kipas dgn lampu kat ruang bawah.
lampu kat ruang atas dah pasang. ada sesiapa tahu tak anggaran kos?

tentang perancangan, dalam masa terdekat 3 - 4 tahun ni saya takde plan lagi nak pindah balik malaysia. kalau ada rezeki insyaAllah saya nak balik kejap nak visit family.
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Jan 25, 2010 4:50 pm

Hal hal macam lampu + kipas + langsir ni biar AJK IR yang uruskan, jangan bimbang.
kalau sedara Rahmat datang nanti boleh call pengurusi (en Fadil 016-2223606) atau saya 019-2347056.
Back to top Go down
View user profile
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Jan 25, 2010 9:23 pm

Nazri,
saya dah sms no tel family pd ur mobile phone (kalau tak dpt bagitau).
family saya datang dari perak ke IR jumaat ni. Hari jumaat nanti please call tanya dlm pukul berapa mereka sampai.
dah minta buat satu kunci duplicate utk AJK IR.

Kami takde specific term & condition, cuma nak minta jaga rumah tu untuk dijadikan surau atau apa sahaja program ilmuan yg boleh mendatangkan manfaat pada warga IR.
Tak perlu bayar apa2 sewa pun. Air dgn electrik dah ada dlm rumah tu. Electrik dgn air kalau digunakan oleh pihak surau, nak minta jasa baik community surau utk bayarkan. Kalau selain dari keperluan jemaah surau, saya akan bayarkan, cuma maklumkan jika ada bill lain selain dari kegunaan pihak surau/community IR.

Utk pemasangan lampu bawah, kipas dgn langsir tu, memang dah plan nak pasang. Kalau community ada budget, then saya akan tambah sama utk hiaskan ruangan solat tu.
Please bagitahu supaya dapat sama-sama kita membuat sumbangan.
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
ikmal



Posts : 8
Join date : 2010-01-06

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Jan 25, 2010 10:58 pm

Assalamualaikum dan selamat malam....

Nama saya ikmal, sy tinggal di No 125....em, adik saya di rumah No 30 (Jiran Pak Tam)...name die pon ikmal juge...Minta maaf kepade semua kerana tidak hadirkan diri di sesi suai kenal sebelum ini....kerana masih tido waktu tu Sleep...hehehe Smile .... Selamat Berkenalan kepada semua...Semoga forum ini dapat di manfaatkan untuk kebaikan kite bersama.... Segala idea untuk membangunkan atau memajukan forum ini amat dialu-alukan.... sunny
Back to top Go down
View user profile
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Jan 26, 2010 8:39 am

ikmal wrote:
Assalamualaikum dan selamat malam....

Nama saya ikmal, sy tinggal di No 125....em, adik saya di rumah No 30 (Jiran Pak Tam)...name die pon ikmal juge...Minta maaf kepade semua kerana tidak hadirkan diri di sesi suai kenal sebelum ini....kerana masih tido waktu tu Sleep...hehehe Smile .... Selamat Berkenalan kepada semua...Semoga forum ini dapat di manfaatkan untuk kebaikan kite bersama.... Segala idea untuk membangunkan atau memajukan forum ini amat dialu-alukan.... sunny

waalaikummussalam....
selamat berkenalan juga.....
kita sekarang ada xtvt xtvt lain utk penduduk di IR berkenal-kenalan.
kita ada badminton....futsal...cuba check dalam activity forum.
malam ni pun kita ada game...dijemput datang...jangan segan segan.

lagi satu,
kalau tak keberatan kepada semua member dalam forum ni kan...
kalau boleh mintak letakkan nombor rumah kat belakang nama...
contoh dia :"Nazri_81, Rahmat_76, Minami_102.....dsb"
senang nak kenal...
Back to top Go down
View user profile
ikmal



Posts : 8
Join date : 2010-01-06

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Jan 26, 2010 8:47 am

Nazri_81 wrote:
ikmal wrote:
Assalamualaikum dan selamat malam....

Nama saya ikmal, sy tinggal di No 125....em, adik saya di rumah No 30 (Jiran Pak Tam)...name die pon ikmal juge...Minta maaf kepade semua kerana tidak hadirkan diri di sesi suai kenal sebelum ini....kerana masih tido waktu tu Sleep...hehehe Smile .... Selamat Berkenalan kepada semua...Semoga forum ini dapat di manfaatkan untuk kebaikan kite bersama.... Segala idea untuk membangunkan atau memajukan forum ini amat dialu-alukan.... sunny

waalaikummussalam....
selamat berkenalan juga.....
kita sekarang ada xtvt xtvt lain utk penduduk di IR berkenal-kenalan.
kita ada badminton....futsal...cuba check dalam activity forum.
malam ni pun kita ada game...dijemput datang...jangan segan segan.

lagi satu,
kalau tak keberatan kepada semua member dalam forum ni kan...
kalau boleh mintak letakkan nombor rumah kat belakang nama...
contoh dia :"Nazri_81, Rahmat_76, Minami_102.....dsb"
senang nak kenal...

Owh...ok2...pasni sy update profile, tukar name ikmal_125 Very Happy ... Banyak nye aktiviti....bukannye ape En Nazri_81, sy kuar awal pagi, balik lewat malam, matahari sunny kat I.R pon x nampak setiap hari....wiken kadang2 je ade kat umah...selalu ade aktiviti lain...semangat juge nak join aktiviti riadah ni... insyallah kalu ade kelapangan saya join ye bounce
Back to top Go down
View user profile
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Jan 26, 2010 8:51 am

Rahmat_76 wrote:
Nazri,
saya dah sms no tel family pd ur mobile phone (kalau tak dpt bagitau).
family saya datang dari perak ke IR jumaat ni. Hari jumaat nanti please call tanya dlm pukul berapa mereka sampai.
dah minta buat satu kunci duplicate utk AJK IR.

Kami takde specific term & condition, cuma nak minta jaga rumah tu untuk dijadikan surau atau apa sahaja program ilmuan yg boleh mendatangkan manfaat pada warga IR.
Tak perlu bayar apa2 sewa pun. Air dgn electrik dah ada dlm rumah tu. Electrik dgn air kalau digunakan oleh pihak surau, nak minta jasa baik community surau utk bayarkan. Kalau selain dari keperluan jemaah surau, saya akan bayarkan, cuma maklumkan jika ada bill lain selain dari kegunaan pihak surau/community IR.

Utk pemasangan lampu bawah, kipas dgn langsir tu, memang dah plan nak pasang. Kalau community ada budget, then saya akan tambah sama utk hiaskan ruangan solat tu.
Please bagitahu supaya dapat sama-sama kita membuat sumbangan.

saya dapat sms awak. terima kasih.
nanti saya call diorang dan arrange untuk perjumpaan.

x der sewa affraid cheers cheers cheers alhamdulillahhhhh!!! Allah panjang + murahkan rezeki sedara...

untuk pemasangan lampu kipas tu, kami akan bincang dulu berapa nak guna dan akan buka untuk semua penduduk IR untuk sesama membuat sumbangan dan en Rahmat pun tak terkecuali. kami akan inform nanti.
Back to top Go down
View user profile
shay82



Posts : 6
Join date : 2010-01-13

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Jan 26, 2010 12:38 pm

Rahmat_76 wrote:
Nazri,
saya dah sms no tel family pd ur mobile phone (kalau tak dpt bagitau).
family saya datang dari perak ke IR jumaat ni. Hari jumaat nanti please call tanya dlm pukul berapa mereka sampai.
dah minta buat satu kunci duplicate utk AJK IR.

Kami takde specific term & condition, cuma nak minta jaga rumah tu untuk dijadikan surau atau apa sahaja program ilmuan yg boleh mendatangkan manfaat pada warga IR.
Tak perlu bayar apa2 sewa pun. Air dgn electrik dah ada dlm rumah tu. Electrik dgn air kalau digunakan oleh pihak surau, nak minta jasa baik community surau utk bayarkan. Kalau selain dari keperluan jemaah surau, saya akan bayarkan, cuma maklumkan jika ada bill lain selain dari kegunaan pihak surau/community IR.

Utk pemasangan lampu bawah, kipas dgn langsir tu, memang dah plan nak pasang. Kalau community ada budget, then saya akan tambah sama utk hiaskan ruangan solat tu.
Please bagitahu supaya dapat sama-sama kita membuat sumbangan.

Alhamdulillah, ada juga warga IR yg sudi membenarkan kediaman mereka dijadikan surau sementara. Semoga En. Rahmat sekeluarga mendapat rahmat dariNya dan dimurahkan rezeki, aaminnnnnn...
Back to top Go down
View user profile
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Jan 26, 2010 1:31 pm

utk makluman, borang maklumat residen IR dlm proses last touch up...so yg bkaitan dgn surau ni akan dimasukkan jgk (sumbangan wang dll)..may b awal feb kita akan edar..

may b utk master bedroom tu sy rasa baik serah saje ke family en rahmat..kot2 lain masa nak tido IR bole tido kt umah sendiri...xyah sewa hotel or tido tmpt lain...

ikmal-laa mati2 aku ingat ikmal umah no 30..kembar ke?bz tol en ikmal ni..musti battery keta slalu kena tukar...kuar pg kena bukak lampu keta, blk umah pon kena bukak lampu...skali skala bule le pekena teh tarik..

adlice dah ada niat tu kira ok le tu..coming soon kitorg nak try volleyball lak Basketball ...tp yg ni susa sket la coz nak kumpul strength payah..mcm futsal kelmarin nak terjatuh lidah ke tanah main 8-10 org..ni pon jalen dah capek..mlm karang sure tngk bulu tangkis jth dpn mata...
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
noblets_92



Posts : 1
Join date : 2010-01-26

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Jan 26, 2010 6:06 pm

Salam kepada komuniti penduduk IR,

Saya baru join forum ni. Rumah saya no 92 tapi belum dpt diduduki buat masa ni kerana berada di luar negara. Buat ms ni saya minta bantuan family untuk tgk2kan rumah tu. Malangnya umah kami dijadikan `stor' menyimpan segala mcm brg2 spt pintu, simen, cat dan mcm2. Saya tidak pasti kontraktor mana punya...tapi dah bt komplen.tgk dulu seminggu 2 ni cemana. kalua da apa2 makluman terkini dpt dikongsi melalui forum ni. Insyallah kalu tak aral, thn dpn kami balik malysia. salam perkenalan dari saya.
Back to top Go down
View user profile
ikmal_125



Posts : 6
Join date : 2010-01-27

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 27, 2010 8:10 am

thegame_12 wrote:
utk makluman, borang maklumat residen IR dlm proses last touch up...so yg bkaitan dgn surau ni akan dimasukkan jgk (sumbangan wang dll)..may b awal feb kita akan edar..

may b utk master bedroom tu sy rasa baik serah saje ke family en rahmat..kot2 lain masa nak tido IR bole tido kt umah sendiri...xyah sewa hotel or tido tmpt lain...

ikmal-laa mati2 aku ingat ikmal umah no 30..kembar ke?bz tol en ikmal ni..musti battery keta slalu kena tukar...kuar pg kena bukak lampu keta, blk umah pon kena bukak lampu...skali skala bule le pekena teh tarik..

adlice dah ada niat tu kira ok le tu..coming soon kitorg nak try volleyball lak Basketball ...tp yg ni susa sket la coz nak kumpul strength payah..mcm futsal kelmarin nak terjatuh lidah ke tanah main 8-10 org..ni pon jalen dah capek..mlm karang sure tngk bulu tangkis jth dpn mata...

alhamdulillah...ade surau kat dalam I.R ni... Very Happy err...hehehe...tu ar da nasib kene kuar awal pagi, balik lewat mlm...ok gak tu kalu nak g minum teh tarik...lame da tak kuar lepak mlm2 ni...hehe bounce
Back to top Go down
View user profile
ikmal_125



Posts : 6
Join date : 2010-01-27

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 27, 2010 8:11 am

noblets_92 wrote:
Salam kepada komuniti penduduk IR,

Saya baru join forum ni. Rumah saya no 92 tapi belum dpt diduduki buat masa ni kerana berada di luar negara. Buat ms ni saya minta bantuan family untuk tgk2kan rumah tu. Malangnya umah kami dijadikan `stor' menyimpan segala mcm brg2 spt pintu, simen, cat dan mcm2. Saya tidak pasti kontraktor mana punya...tapi dah bt komplen.tgk dulu seminggu 2 ni cemana. kalua da apa2 makluman terkini dpt dikongsi melalui forum ni. Insyallah kalu tak aral, thn dpn kami balik malysia. salam perkenalan dari saya.

wsalam..kalu balik nanti jgn lupe bwkan buah tangan skali...hehehee Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Wed Jan 27, 2010 8:31 am

noblets_92 wrote:
Salam kepada komuniti penduduk IR,

Saya baru join forum ni. Rumah saya no 92 tapi belum dpt diduduki buat masa ni kerana berada di luar negara. Buat ms ni saya minta bantuan family untuk tgk2kan rumah tu. Malangnya umah kami dijadikan `stor' menyimpan segala mcm brg2 spt pintu, simen, cat dan mcm2. Saya tidak pasti kontraktor mana punya...tapi dah bt komplen.tgk dulu seminggu 2 ni cemana. kalua da apa2 makluman terkini dpt dikongsi melalui forum ni. Insyallah kalu tak aral, thn dpn kami balik malysia. salam perkenalan dari saya.

waalaikummussalam!
selamat berkenalan dan berforum.
Back to top Go down
View user profile
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Sun Jan 31, 2010 7:48 am

assalamualaikum...

kakak saya dah bagi kunci rumah pd shahril, tolong tengok-tengokkan rumah tu yer.
nak minta tolong tengokkan kalau2 ada masalah, atau rosak dan minta tolong community IR/surau report pd BBN
sementara ada warranty (salah satu bilik air kat atas kalau tak silap ada air yang tak mengalir betul sbb simen agak tinggi).

Kalau ada problem dgn maintenance BBN, pls bagitau saya. nanti saya call diorang tu.

kalau ada bill2 air dgn electric bulan2 sblm ni, atau cukai pintu, boleh tak tolong emailkan pd: RahmatWahab@gmail.com
saya nak settlekan semua bill2 tu.

Ayah mertua saya ada beli lampu utk rumah tu, masih kat Muar. tapi tak pasti bila diorang boleh turun pulak.
nanti boleh bagi sekali lampu-lampu tu kalau ada yg boleh tolong pasangkan.

Salam dari kami sekeluarga.

Rahmat
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Sun Jan 31, 2010 9:13 am

yes bos, kunci dah ado dgn den..pg ni kul 10am kitorg akan gtg ryg bersih umah 76...don wory psl umah..ekceli kitorg pun rasa cuak gak nak jaga umah ni..bkn ape..tuan punya badan x kenai btg idung pon heh heh...

pasal lampu tu rasanyer biar kami uruskan..pasal lampu yg dah dibeli tu baik simpan utk en rahmat kelak (if ok lg laa heh heh)..sy tengok ada lampu cantik kat family hall...master bedroom kami reserve utk family en rahmat dtg sini kelak...kami akan bersihkan jgk...copy defect house ada 1 dgn saya..pg ni kitorg usha skali lg kot2 ada y tertinggal//sini lama x hujan,so susah nak check leaking...smlm saya ada bgtau kt kakak supaya inform kat BBN (Chitra) utk bgtau yg kami akan folow up maitenance umah...

bil2 tu rasanyer kakak dah amek smlm...pasal cukai pintu x pasti...

smlm ada 3 kenduri kt IR...kitorg dah maklumkan psl umah tu kpd jiran2 yg hadir...ramai yg wish thanx bnyk2 kt en rahmat...AJK surau pon dah dilantik..bg sket masa kt diorg utk set up program & ape2 yg patut...
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
Rahmat_76



Posts : 11
Join date : 2010-01-20
Location : 76

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Sun Jan 31, 2010 10:48 am

Oh, terima kasih banyak2.. Kami tak dapat nak jaga rumah tu. Mudah-mudahan ianya bermanfaat pd community. Doakan buat kami. Panjang umur, murah rezeki nanti insyaAllah kami pun teringin nak kenal kawan2 kat IR.
Back to top Go down
View user profile http://www.rahmatwahab.com
Gone80



Posts : 1
Join date : 2010-02-01

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Feb 01, 2010 1:42 pm

Salam perkenalan semua..

Saya Hezal.. rumah no 80.. sebelah YB nazri..
status semasa di IR: sat ada sat ilang...
Back to top Go down
View user profile
Nazri_81



Posts : 43
Join date : 2010-01-12

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Feb 02, 2010 9:15 am

Gone wrote:
Salam perkenalan semua..

Saya Hezal.. rumah no 80.. sebelah YB nazri..
status semasa di IR: sat ada sat ilang...

Eh eh...jiran aku rupenyeee!!!
selamat datang dan selamat berforum..

Malam ni kalau pree mai main join badminton noo..
Back to top Go down
View user profile
cakkuncak96



Posts : 15
Join date : 2010-01-12
Age : 42
Location : 96 Impiana Residence

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Feb 02, 2010 9:59 am

Jelas terpapar ukhwah diantara penduduk impiana res. selepas selesai bergotong-royong membersihkan surau sementara impiana res. yang telah diwakafkan sementara oleh penduduk impiana sendiri iaitu En. Rahmat.. Alhamdulillah dan Tahniah


Back to top Go down
View user profile
thegame_12



Posts : 40
Join date : 2010-01-12
Location : Menara MAA, Somban

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Tue Feb 02, 2010 1:11 pm

kalu x silap hr ni lampu kipas akan dipasang...thanx kpd yg sponsor..
Back to top Go down
View user profile http://www.wwe.com
hannis@125



Posts : 3
Join date : 2010-03-01
Age : 32
Location : no 125

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Mon Mar 01, 2010 6:32 pm

berkat umah no 76..semoga murah rezeki..
Back to top Go down
View user profile
Ali93



Posts : 8
Join date : 2010-02-26
Age : 66
Location : No. 93, Impiana Road, Impiana Residence

PostSubject: Salam sejahtera   Wed Mar 03, 2010 10:53 pm

Selamat berkenalan. Penghuni rumah No.93, ada pokok jambu loceng depan rumah (baru dua bulan tanam terus berbuah, magis). Mulai tinggal di IR tanggal 01 Disember 2009. Jemput datang ke rumah bila ada kelapangan. Minum teh herba mas cotek, tanam sendiri dalam pasu. Wassallam.
Back to top Go down
View user profile http://www.bbpm.org.my
adam



Posts : 2
Join date : 2010-03-04

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Thu Mar 04, 2010 8:59 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya Adam dari kediaman no. 63. Saya tinggal bersama seorang isteri dan seorang anak perempuan. Kami cuma berada di Impiana Residence pada cuti hujung minggu dan cuti umum saja.

Salam perkenalan dari saya.
Back to top Go down
View user profile
hannis@125



Posts : 3
Join date : 2010-03-01
Age : 32
Location : no 125

PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Thu Mar 04, 2010 9:10 am

owh saye penah perasan pokok jambu itu..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal   Today at 8:14 am

Back to top Go down
 
Ice Breaking @ Sesi Suai Kenal
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» skipping stitches, breaking thread
» Breaking Bad season 5
» Breaking Amish
» Breaking NEWS : BE-Intehaan!!!
» Jodha Akbar: Breaking News!!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Impiana Residence  :: Administration-
Jump to: